Sănătate

Politica in domeniul sănătății, atât cea interna cât și cea externă, trebuie sa detina la bază valori clare. Consiliul European a adoptat o declarație asupra valorilor si principiilor comune în sisteme de asistență medicală ale UE, care enumera valorile fundamentale de universalitate, acces la îngrijire de bună calitate, echitate și solidaritate.

Prezentarea gradului de asigurare a populaţiei cu asistenţă medicală reprezintă un aspect extrem de important în analiza nivelului de trai. În prezent la nivelul comunei Daia Română, există două cabinete medicale în care iși duc activitatea medici și asistente medicale. În comună exista si un punct farmaceutic, care deservește populația comunei.

O situaţie satisfăcătoare se înregistrează în acest sens, numărul locuitorilor care revin unui medic din comuna Daia Română este de aproximativ 1600. În cazul de faţă, doi medici asigură nevoile medicale ale locuitorilor, ajutati de asitente medicale. Populația din comună beneficiază și de Cabinet stomatologic, deservit de personal specializat.

Sari la conținut