Învățământ

În comuna Daia Română există o şcoala cu clasele I-VIII, pe lângă aceasta mai funcționează o grădiniţa cu program normal. Prin intermediul unui ONG functioneaza si o grădiniţa cu program prelungit cu un efectiv de 26 locuri. În aceste unităţi de învăţământ se desfășoara în conditii optime.

Școala Gimnaziala Daia Română

Școala Gimnaziala Daia Română funcționează cu un număr de 14 săli de clasa și cabinete printre care laborator de fizica, chimie, informarică. Sunt deținute 20 calculatoare legate la internet, mai exista 4 calculatoare in incinta Bibliotecii comunale unde funcționeaza si programul biblionet. Aceasata scoala are înscriși un numar de 426 elevi, dintre aceștia 100 sunt prescolari, iar 326 elevi cuprinși în clasele I-IV, V-VIII.

Scoala este dotata cu o biblioteca, de unde elevi pot face imprumut de carte atat pentru ore cat si pentru lectura acasa. Pentru sezonul rece a fost asigurat combustibilul necesar încălzirii. Sistemul de încălzire aferent scolii din Daia Română, este centrală cu lemne.

Numarul total al cadrelor didactice este de 37, dintre acestia o parte fiind navetişti. Personalul din cadrul școlii este completat de alte 5 cadre nedidactice.

Gradinita cu program normal

Invatamantul prescolar are inscrisi un efectiv de 100 copii, care sunt structurati pe 5 grupe de varsta si sunt sub atenta supraveghere a 5 cadre didactice. Incalzirea salilor de clasa se face cu combustibil solid prin intermediul centralei.

Gradinita cu program prelungit

Pe teritoiul comunei exista o Gradinita cu program prelungit, aici prescolarii sunt sub stricta supraveghere a cadrelor didactice, precum si a personalului de ingrijire.